Mäklarsidan

Adress Hornsgatan 113-117
Postort 117 28, STOCKHOLM
Organisationsnummer 769616-6144
Byggår 1969/1970
Lägenheter/st 92
Lokaler/st 9
Fastighetsbeteckning Drakenberg 16

Utdelningsadress:

Bostadsrättsföreningen Draken 16
c/o Brf Draken 16
Hornsgatan 117
117 28  Stockholm

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Draken 16 registrerades 2007 och består av 92 lägenheter varav 10 st upplåts med hyresrätt. Föreningen har en stabil ekonomi.

Kabel-TV och internet
Kabel-TV och internet finns att få genom ComHem och tecknas separat. Bredband via Stockholms stadsnät är på gång.

Gemensamhetsutrymmen
I huset finns en tvättstuga som renoverades i maj 2011 och är belägen i källaren. Utrustningen består av fyra tvättmaskiner, två torkrum, mangel/ strykrum samt torktumlare.

I huset finns även cykelförråd och grovsoprum. Miljöstuga med återvinning av bl a tidningar, metall och plast finns på Drakenbergsgatan.

Service
Det finns en mataffärer inom 2 minuters promenadväg vid Hornsgatan. Vårdcentral, apotek, systembolag, bibliotek och fler mataffärer finns vid Hornstull.

Kommunikation
T-bana Hornstull (uppgång Högalidsparken), samt buss 4 direkt utanför porten. Vid Hornstulls T-bana finns även buss 66.

Garage och parkeringar
Det finns garageplatser i Drakenbergsgaraget via Svenska Bostäder. Föreningen har tillgång till ett stort antal avgiftsbelagda parkeringsplatser på Drakenbergsgatan. Det finns även goda möjligheter att parkera längs gatan i omgivningarna runt kvarteret.

Förskolor/fritids, skolor, gymnasium
Det finns flertalet förskolor, fritids, skolor och gymnasium i området.

Omgivningar
Zinkensdamms värdshus, Tantoberget, Årstaviken, kvartersbiograf och kvarterskrog finns.

Nära finns även diverse affärer, restauranger och caféer. Under sommaren ”Lasse i parken” och otaliga barhäng-platser och klubbar.

Området kring Drakenbergsparken och Tantolunden har mycket att erbjuda barnfamiljer. Parklek, grillning, plasklekar vid ”Blåa draken”.

Vill man svalka sig sommartid finns badplatsen i Tantolunden nära men även Långholmens badplats. För den som vill bada inomhus finns Liljeholmsbadet vid Hornstullsstrand.